Përditësimi i fundit: 13 shkurt 2024


Ne mbledhim informacion nga ju, drejtpërdrejt dhe nëpërmjet palëve të treta, në përputhje me këtë Njoftim i Privatësisë, kur ju na kontaktoni, ndërveproni me ne personalisht ose në internet nëpërmjet faqes sonë të internetit, mediave sociale ose aplikacioneve, ose përdorni produktet ose shërbimet tona. Burime të tjera informacioni përfshijnë faqet e udhëtimit me të cilat ne bashkëpunojmë, informacionin e marrë nga kompanitë tona mëmë ose bashkëpunëtore ose informacionet që jepni kur merrni pjesë në ngjarje ose promovime të caktuara. Ne mund të mos jemi në gjendje të ofrojmë shërbimet e kërkuara nëse ju nuk jepni disa nga informacionet e kërkuara, dhe mosdhënia e informacionit të kërkuar mund të kufizojë aftësinë tonë për t'ju ofruar nivelin e shërbimit që përndryshe do të prisnit nga Travelus.


Kur merrni me qira një automjet prane Travelus, ne mund të mbledhim informacionin e mëposhtëm:

Informacioni personal dhe verifikimi i identitetit.
Kur merrni me qira një automjet, disa nga informacionet që mbledhim mund t'ju identifikojnë personalisht ju (ose pajisjen tuaj), duke përfshirë, për shembull, adresën tuaj IP (për të përcaktuar vendndodhjen tuaj), emrin tuaj, adresën, numrat e telefonit, adresat e emailit, datëlindjen, numrin e shoferit licencën, informacionin e sigurimit, dëshminë e vendbanimit, identifikimin e qeverisë, pasaportën, informacionin e pagesës, fotografitë në sportel, informacionin e sigurimit, ID-në e anëtarësimit ose lidhjet e partnerëve të udhëtimit dhe llogaritë e Travelus (përfshirë hyrjen dhe fjalëkalimin) duke përfshirë historinë e kaluar me qira me Travelus dhe aksidentet e lidhura me to, pretendimet apo shkeljet.

Informacioni i transaksionit.
Informacioni në lidhje me transaksionin tuaj me Travelus përfshin informacione për automjetet me qira, vendndodhjet e qirasë dhe kthimit, datat e qirasë, llojin e qirasë, preferencën e automjetit, detajet e automjetit (si kilometrazhin e gazit ose dëmtimet), informacionin e faturimit, tarifat, pagesat, faturat, të tjera produktet e blera, numri i linjës ajrore dhe fluturimi, fotografitë tuaja, informacioni i pretendimeve, informacioni i kontaktit emergjent, numri i rezervimit, telefonatat e regjistruara për sigurimin e cilësisë, pamjet e sigurisë në degë, shkeljet e trafikut dhe tarifave, komunikimet e shërbimit ndaj klientit, komunikimet për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve, pretendimet për aksidente ose dëme informacionin dhe informacionin që jepni në lidhje me preferencat tuaja të marketingut ose gjatë pjesëmarrjes në sondazhe ose oferta promovuese.

Të dhënat e makinës.
Të dhënat e makinës përfshijnë informacione të tilla si informacioni i përplasjes dhe informacioni i funksionimit të automjetit si gjendja, kilometrazhi, presioni i gomave, statusi i karburantit dhe informacione të tjera të performancës diagnostikuese. Në varësi të teknologjisë ose programeve specifike të disponueshme në automjetin tuaj me qira, prodhuesit e automjeteve dhe shërbimet e integruara si Apple Car Play ose OnStar mund të mbledhin gjithashtu të dhëna ose informacione të tjera personale nga automjeti në përputhje me politikat e tyre të privatësisë. Ne mund të përdorim ndihmën e prodhuesve të automjeteve dhe të dhënat e vendndodhjes në lidhje me rikuperimin e automjeteve të vjedhura ose të humbura. Kur të ktheni automjetin tuaj, ne mund t'ju kërkojmë ta drejtoni automjetin përmes një makinerie për zbulimin e dëmeve që do të skanojë automjetin për dëmtime. Ndërsa as qëllimi ynë dhe as dizajni i makinës, në raste të rralla mund të kapin imazhe të individëve të vendosur brenda automjetit.

Informacioni i vendndodhjes.
Me pëlqimin tuaj, ne mund të qasemi në informacionin e vendndodhjes (gjeovendndodhja, kodi postar, kodi postar ose rajoni gjeografik) nga pajisja juaj celulare. Ky informacion i vendndodhjes do të jetë i disponueshëm vetëm nëse lejoni aplikacionin celular të aksesojë shërbimet e vendndodhjes së pajisjes suaj.

Informacion opsional.
Nëse zgjidhni, mund të jepni informacionin e kontaktit të urgjencës ose çdo preferencë, kërkesë të veçantë ose akomodim që mund të keni ose keni nevojë.

Kamerat e sigurisë.
Regjistrimet dhe/ose fotografitë tuaja në zonat publike të vendndodhjeve tona me qira mund të regjistrohen nëse ka kamera sigurie në degët ose objektet tona.